Written by Administrator. Posted in Info PPSP

Pusat Pengajian Siswazah, Penyelidikan & Penerbitan (PPSPP) merupakan salah satu bahagian terpenting di semua Institusi Pengajian Tinggi. Ini termasuklah di INSANIAH, di mana pusat ini merupakan medan aplikasi penjanaan ilmu berteraskan sumber-sumber pandangan Islam sejajar dengan pembangunan INSANIAH sebagai kolej pendidikan Islam.

PPSPP ini berfungsi sebagai  pusat menguruskan hal-hal yang berkenaan dengan pengurusan dan pentadbiran terutamanya merancang, mentadbir, menyelia dari semasa ke semasa hal ehwal pengajian siswazah ke arah melahirkan graduan pascasiswazah beracuankan ulama’ professional yang mampu menggembelengkan pendidikan ilmiah di peringkat gobal dan glokal.

PPSPP diterajui oleh sebuah organisasi induk untuk melicinkan lagi gerak kerja pusat, terutamanya mengendali dan menyelia bagi memantapkan lagi pengurusan demi memperkasakan proses penjanaan ilmu. Jawatankuasa  ini dipengerusikan oleh Rektor, Timbalan  Rektor (HEA&P), Dekan, Timbalan-timbalan Dekan dan Pembantu Tadbir.

Pusat Pengajian Siswazah, Penyelidikan & Penerbitan
Kuala Ketil
09300 Kuala Ketil,
Kedah Darul Aman, Malaysia.
Tel : 04 4155998 / 5598
Emel : ppsp@insaniah.edu.my
Copyright © Kolej Universiti INSANIAH | This site is best viewed in Chrome, Firefox, or Safari with resolution 1024 x 768 or above.

Capaian Sokongan

• Peta Laman
  • Bantuan Pelawat
  • Versi Mobile
  • Pembayaran Online
  • Single Sign-On
  • Sindikasi RSS
  • Akses W3C
  • Soalan Lazim
  • Fakta & Angka
  • Koleksi Arkib
  • Carian
  • Survey Portal
  • Direktori Staf (Intranet)

Informasi Web

INSANIAH tidak bertanggung jawab atas segala kerugian/kerosakan yang disebabkan oleh data yang diperolehi dari laman portal ini.
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Notis Hakcipta
Paparan terbaik: Firefox 30 / IE 8 dengan resolusi 1280 x 800